Tarieven 2024

Screening € 13,00
Intake en onderzoek na screening € 39,50
Behandeling oefentherapie 30 minuten € 39,50
Behandeling oefentherapie 45 minuten € 59,25
Behandeling oefentherapie 60 minuten € 79,00
Behandeling AOT Van Dixhoorn 30 minuten € 41,50
Behandeling AOT Van Dixhoorn 60 minuten € 83,00
Toeslag voor aan huis behandeling € 13,00
Eenmalig oefentherapeutisch onderzoek 45 minuten € 59,50
Afspraak maken

Oefentherapie uit de aanvullende verzekering

Oefentherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ik heb contracten met alle zorgverzekeraars. Oefentherapie heeft geen invloed op het eigen risico. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed, is afhankelijk van het gekozen aanvullende pakket.

Behandeling betalen

Indien je niet of onvoldoende aanvullend verzekerd bent, zijn de kosten voor oefentherapie en adem- en ontspanningstherapie volgens methode Van Dixhoorn voor eigen rekening. Je krijgt aan het einde van elke maand een factuur van de behandelingen en dient deze uiterlijk binnen 14 dagen te betalen.

Oefentherapie tot 18 jaar

Bij kinderen tot 18 jaar wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Daarnaast kunnen behandelingen uit de aanvullende verzekering van de ouder – waar het kind op de polis is meeverzekerd – vergoed worden. Voor kinderen (tot 18 jaar) geldt geen eigen risico.

Oefentherapie uit de basisverzekering

In sommige gevallen kan oefentherapie vergoed worden vanuit de basisverzekering. Daarbij geldt dat de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering komen. Ben je niet aanvullend verzekerd of krijg  je minder dan 20 behandelingen vergoed uit de aanvullende verzekering? Dan zijn deze kosten voor eigen rekening. Vanaf de 21e behandeling wordt oefentherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Het eigen risico wordt hier aangesproken, zoals dit geldt voor alle zorg uit de basisverzekering.
Vergoeding door uw zorgverzekeraar

Wil je weten of oefentherapie iets voor je is?