Een mens (met pijn) is meer dan alleen een lichaam. Gedachten en emoties spelen ook een rol bij hoe je reageert of omgaat met de pijn.
Dit betekent dat wij naast een gezond houdings- en bewegingspatroon ook ademhaling, ontspanning, lichaamsbewustzijn en het omgaan met de pijn/beperking belangrijk vinden bij de behandeling. Om de therapie succesvol te maken geven wij oefeningen of aandachtspunten mee voor thuis.
Deze oefeningen vragen geen dure apparaten, maar zijn eenvoudig uit te voeren en op maat gesneden.

Voldoening en plezier

Ingrid Harleman

Sinds 1990 ben ik werkzaam als oefentherapeut Mensendieck en sinds 2001 in Colmschate. Ik werk nog steeds met veel plezier en voldoening als oefentherapeut omdat het een vak is wat voortdurend in beweging is, iedere cliënt en iedere klacht weer anders is en ik het mooi vind om samen met de cliënt te komen tot een betere controle over de klachten en het eigen lichaam. Door de jaren heen heb ik mij extra geschoold in scoliose, bekkenklachten, slaaptherapie, lichaamsbewustwording, stressmanagment, biofeedback en duizeligheid. Sinds een aantal jaren ben ik gespecialiseerd in Adem- en Ontspanningstherapie volgens de methode van Dixhoorn. Om onbewuste spanning bewust te maken maak ik hierbij soms gebruik van biofeedback-apparatuur (spierspanning- en hartcoherentiemeter).

Mijn expertises

Boeiend en inspirerend

Debby van Rijn

Sinds 2005 ben ik werkzaam als oefentherapeut Mensendieck, inmiddels ben ik ook bedrijfs-, slaap- en Mobilizing Awareness®therapeut. Al deze onderdelen sluiten mooi op elkaar aan. Ik kijk graag naar het totaal van een mens in zijn of haar omgeving en naar oplossingen in plaats van naar het probleem. Ik vind het belangrijk dat je weer grip op je leven en klachten krijgt. Dit begint bij voelen en begrijpen van wat er aan de hand is en vervolgens kijken hoe we dit samen kunnen beïnvloeden. Ik vind het boeiend en inspirerend om dit proces samen met je te doorlopen. Te zien dat er meer vrijheid in bewegen komt, je weer lekker in je vel komt te zitten of dat je pijnklachten verminderen. Door de jaren heen heb ik mij geschoold in sensomotorisch waarnemen en behandelen, lichaamsbewustwording en stressmanagement, hoofdpijn, duizeligheid, chronische pijn, slaapproblemen, ademhalingsklachten, ontspanning en koudetraining. Ik maak tijdens de behandeling gebruik van biofeedback om onbewuste elementen in je lichaam rondom spanning en ademhaling zichtbaar te maken.

Mijn expertises

Wil je weten of wij je kunnen helpen?