Tot de kern van het probleem en denken in oplossingen

Debby van Rijn

“Voelen is begrijpen”, “niet werkt niet”, “gewoon normaal” en “doorademen en leuk kijken” zijn mijn motto’s.

Sinds 2005 ben ik oefentherapeut Mensendieck. Tevens bedrijfs-, slaap- en Mobilizing Awareness®therapeut. Al deze onderdelen sluiten mooi op elkaar aan, omdat het gaat om pijn begrijpen – houding – bewegen – ademen – voelen – ontspannen en slapen, zowel het privéleven als het werk!

Ik kijk graag naar de hele mens (dus niet alleen naar de pijnlijke plek), probeer tot de kern van het probleem te komen en denk in oplossingen. Ik vind het belangrijk dat je weer grip op je leven en klachten krijgt. Dit begint bij voelen en begrijpen van wat er aan de hand is en vervolgens kijken hoe het probleem opgelost kan worden. Ik vind het boeiend om te zien hoe het lichaam met zijn lichaamstaal je duidelijk maakt dat er dingen niet goed gaan. Het lichaam liegt nooit. Fantastisch is het altijd als je de laatste keer binnenkomt en ik al kan zien dat je het weer zelf kan, dat het weer goed gaat. Te zien dat bewegen beter gaat, je beter slaapt, minder pijn hebt en weer lekker in je vel zit!

Door de jaren heen heb ik mij geschoold in sensomotorisch waarnemen en behandelen, lichaamsbewustwording en stressmanagement, hoofdpijn, duizeligheid, chronische pijn, slaapproblemen, ademhalingsklachten, ontspanning en koudetraining. Ik werk graag samen met andere professionals als dit een nog betere behandeling creëert. En ik gebruik van biofeedback om onbewuste elementen in het lichaam rondom spanning, ademhaling en slaap zichtbaar te maken. Een ongelofelijke aanvulling!

Waar mijn passie ligt

Wil je weten of wij je kunnen helpen?